Картка вміння
Систематизація знань з історії за допомогою цифрових ментальних карт Coggle
  Картка закрита, можете її відкрити для перегляду або отримати сертифікат.

Неавторизований користувач


За цю картку видається офіційний сертифікат на 2 год.



Що робити?
Ви можете відкрити картку за зниженою ціною для перегляду вмісту або придбати повний доступ з сертифікатом.

Відкрити картку

15 грн

Відкрити картку + сертифікат

60 грн
Ціна може знизитись після вашого входу. Безпечна оплата карткою.

Маєте запитання щодо оплати?

Ви не в системі. Вхід відкриває всі можливості платформи УМІТИ.
 Про цю картку

Предмети: історія
Напрям: освітні методи й технології
Компетенції: предметно-методична, інформаційно-цифрова
Ви навчитесь: створювати й використовувати ментальні карти в сервісі Coggle
Основний контент картки: текстова інструкція та зображення (платний перегляд)
Академічний обсяг: 2 год. (0,06 кредиту ЄКТС)
Освітня програма: переглянути
Сертифікат: для вас ще недоступний

Ключові поняття

Ментальні карти (карти знань, карти розуму) - це візуальний метод для представлення й структурування ідей, понять і зв'язків між ними. Метод допомагає візуалізувати та структурувати інформацію з потрібної вам теми.

Сервіс Coggle - це онлайн-інструмент для створення ментальних карт. Він надає зручний україномовний інтерфейс та широкі безкоштовні можливості, містить готові матеріали, створені іншими авторами.

Систематизація знань - це процес організації та структурування інформації з метою створення системи чіткого та логічного уявлення про певну тему. Цей процес охоплює визначення зв'язків між різними поняттями, розташування їх у логічній послідовності та створення структури, яка полегшує розуміння й використання цих знань. Систематизація знань допомагає впорядковувати інформацію, зробити її доступною та використовувати ефективно для досягнення конкретних цілей.

Інструкція

1. Відкрийте сервіс Coggle. Натисніть внизу кнопку "Зареєструватися зараз" (рис. 1) і здійсніть реєстрацію зручним способом (наприклад, через Google-акаунт).

2. Після входу натисніть вгорі зелену кнопку "+ Створити діаграму".

3. Ви опинитесь на білому полотні, праворуч буде панель з підказками ...

Ідеї

Порівняння періодів: Порівняйте два різних історичних періоди. Створіть дві гілки ментальної карти, де учні занотують відмінності та подібності між цими періодами. Це сприятиме глибшому розумінню історії та побудові зв'язків між різними часовими відрізками.

Часова лінія: Створіть часову карту з ключовими подіями та періодами в історії. Учні можуть додавати дати, назви, ілюстрації та короткі по...

Підвищення кваліфікації педпрацівників

Картки вмінь - це маленькі курси підвищення кваліфікації для педагогів обсягом 2 год. з практичними інструкціями та ідеями. Вони допоможуть швидко опанувати конкретні методи й інструменти. Ваші нові знання будуть підтверджені сертифікатом (видається після виконання підсумкового завдання за змістом картки). Картки розробляються колективом учителів-практиків з використанням нейромереж.

Центр нової освіти Івана Іванова (платформа "УМІТИ") є суб'єктом підвищення кваліфікації.

Щоб отримати сертифікат, відкрийте повний доступ до картки і виконайте завдання, яке відобразиться після відкриття доступу.

Сертифікати відповідають державним вимогам і рекомендуються до зарахування педпрацівнику як підвищення кваліфікації згідно Закону України “Про освіту”, Постанови КМУ від 21.08.2019 № 800 та Постанови КМУ від 27.12.2019 № 1133).



Поділіться цією сторінкою з колегами

Поширте інформацію друзям, які теж цікавляться цією темою.

  Viber  Telegram

Підпишіться на новини в Viber

Долучайтесь до Viber-каналу "Уміти вчити", у якому публікуються методичні матеріали та оголошення про нові курси, вебінари, розробки. Там немає спілкування, тож він не відволікатиме вас від роботи й відпочинку.

Зворотний зв'язок

Знайшли помилку, маєте запитання або скаргу?