Неметали

Опис

Неметали – прості речовини, які не мають властивостей металів, а саме: металічного блиску, непридатні для кування, погано проводять тепло, електричний струм. За електронною будовою зовнішнього енергетичного рівня атомів більшість неметалічних елементів є р-елементами, а Гідроген і Гелій – s-елементами. На зовнішньому енергетичному рівні мають від 3 до 8 електронів, крім Гідрогену та Гелію (1 та 2 електрони відповідно). У хімічних реакціях атоми неметалів, як правило, приєднують електрони і перетворюються на негативно заряджені йони – аніони. Неметалічний характер елементів і хімічна активність неметалів посилюються в періодах зліва направо, а в головних підгрупах – знизу догори. До неметалів зараховують 22 хімічних елементи: Водень, інертні гази, Бор, Вуглець, Азот, Кисень, галогени, Силіцій Фосфор, Сірка, Арсен, Селен, Телур. Типові оксиди неметалів є ангідридами. Різкої межі між металами, металоїдами та неметалами немає. Частина неметалів має атомну будову. Із окремих атомів складаються інертні гази – Гелій, Неон, Аргон, Криптон, Ксенон і Радон. У графіті, алмазі, силіцію, борі, червоному фосфорі всі атоми сполучені один з одним. Водень, Азот, Кисень, Фтор, Хлор, Бром, Йод мають...

Науково-педагогічні публікації

Поділіться цією сторінкою з колегами

Поширте інформацію та отримайте 5 грн на бонусний рахунок (нарахується, якщо ви зареєстрований користувач, 1 раз на добу).

  Viber  Telegram

Підпишіться на новини в Viber

Долучайтесь до Viber-каналу "Уміти вчити", у якому публікуються методичні матеріали та оголошення про нові курси, вебінари, розробки. Там немає спілкування, тож він не відволікатиме вас від роботи й відпочинку.

Зворотний зв'язок

Знайшли помилку, маєте запитання або скаргу?

"База термінів" - це безкоштовний каталог Інтернет-джерел за термінами, поняттями, явищами, який полегшує вашу щоденну роботу - підготовку до занять. Приємного використання!

Про авторське право та відповідальність: ми не перепубліковуємо жодного матеріалу, а лише подаємо посилання на першоджерела, де матеріали безпосередньо розміщені (як бібліографічний покажчик). Платформа "УМІТИ" не несе відповідальності за зміст і дотримання авторського права власниками сторонніх ресурсів. Якщо, на вашу думку, якесь посилання слід видалити з нашого каталогу, напишіть нам.