Жанри мистецтва. Образи природи у мистецьких жанрах

Зміст за програмою

Учень / учениця знає характерні ознаки музичних жанрів — камерно-інструментальних (прелюдія, ноктюрн, рондо, варіації, етюд-картина, соната тощо) і симфонічних (увертюра, концерт, симфонія, симфонічна поема, симфонічна сюїта тощо), типи розвитку музики; розуміє особливості жанрів образотворчого мистецтва (пейзаж, натюрморт, анімалістичний жанр); уміє виконувати народні та композиторські пісні; уміє створювати живописні й графічні пейзажі та натюрморти; розпізнає зміст і визначає форму творів камерно-інструментальної та симфонічної музики різних жанрів; створює образи тварин (на площині та в об’ємі, у статиці та динаміці); використовує закони кольорознавства, перспективи (лінійна, повітряна), прийоми композиції, техніки й матеріали в художньо-практичній діяльності відповідно до творчого задуму; передає уявний простір засобами лінійної та повітряної перспективи; застосовує набуті знання про жанри інструментальної музики й образотворчого мистецтва у процесі інтерпретації художніх творів і міжособистісного спілкування; оцінює й висловлює судження щодо мистецьких витворів різних жанрів; виявляє емоційно-ціннісне ставлення до творів мистецтва; відтворює різними способами емоційні стани, втілені в художніх образах; усвідомлює загальнолюдські цінності творів різних жанрів; усвідомлює необхідність бережливого ставлення до природних ресурсів свого краю й планети.

Дидактичні матеріали

Добірка теоретичних і практичних навчальних матеріалів з різних джерел.

Обмін ресурсами

Знаєте ще корисні ресурси з теми? Поділіться посиланням! За кожне отримаєте 20 грн на бонусний рахунок, а за декілька - грамоту. Це не обов'язково ваші власні матеріали: будь-що з відкритих джерел.


 Щоб додати ресурс, увійдіть / зареєструйтесь на сайті.
Ще немає. Станьте першими!

Терміни, поняття, явища

Тут ви бачите деякі терміни й поняття, пов'язані з цією темою або загалом з предметом. На сторінці кожного терміну ви побачите добірку ресурсів.



Картки вмінь

Видається офіційний сертифікат на 2 год.

Поділіться цією сторінкою з колегами

Поширте інформацію та отримайте 5 грн на бонусний рахунок (нарахується, якщо ви зареєстрований користувач, 1 раз на добу).

  Viber  Telegram

Підпишіться на новини в Viber

Долучайтесь до Viber-каналу "Уміти вчити", у якому публікуються методичні матеріали та оголошення про нові курси, вебінари, розробки. Там немає спілкування, тож він не відволікатиме вас від роботи й відпочинку.

Зворотний зв'язок

Знайшли помилку, маєте запитання або скаргу?

"База ресурсів за класами й предметами" - це безкоштовний каталог Інтернет-джерел за класами, предметами й темами, який полегшує вашу щоденну роботу - підготовку до занять. Приємного використання!

Про авторське право та відповідальність: ми не перепубліковуємо жодного матеріалу, а лише подаємо посилання на першоджерела, де матеріали безпосередньо розміщені (як бібліографічний покажчик). Платформа "УМІТИ" не несе відповідальності за зміст і дотримання авторського права власниками сторонніх ресурсів. Якщо, на вашу думку, якесь посилання слід видалити з нашого каталогу, напишіть нам.