Пацифікація

Опис

Пацифікація (лат. pacificatio – умиротворення, замирення, успокоєння) – урядова політика, спрямована на утихомирення, замирення (“пацифізм”, запроваджений насильницькими методами) локалізованих етносів (національних меншин). У різних контекстах термін охоплює: Каральну акцію проти українців Галичини, проведену урядом Польської республіки у другій половині 1930-х (за наявними даними, акцію було розпочато 16 вересня, а закінчено 30 листопада 1930). Політику уряду Польщі у період 1930–1939 рр. (часом включають період до 1943, а інколи й період кінця 1940-х рр., включно з операцією “Вісла”). Аналогічну політику у Чехословаччині, Радянському Союзі тощо, що охоплює примусові виселення етносів з місць їх корінного проживання, що є злочином проти людства й засуджується сучасним міжнародним законодавством (конвенціями).

Відео

Науково-педагогічні публікації

Поділіться цією сторінкою з колегами

Поширте інформацію та отримайте 5 грн на бонусний рахунок (нарахується, якщо ви зареєстрований користувач, 1 раз на добу).

  Viber  Telegram

Підпишіться на новини в Viber

Долучайтесь до Viber-каналу "Уміти вчити", у якому публікуються методичні матеріали та оголошення про нові курси, вебінари, розробки. Там немає спілкування, тож він не відволікатиме вас від роботи й відпочинку.

Зворотний зв'язок

Знайшли помилку, маєте запитання або скаргу?

"База термінів" - це безкоштовний каталог Інтернет-джерел за термінами, поняттями, явищами, який полегшує вашу щоденну роботу - підготовку до занять. Приємного використання!

Про авторське право та відповідальність: ми не перепубліковуємо жодного матеріалу, а лише подаємо посилання на першоджерела, де матеріали безпосередньо розміщені (як бібліографічний покажчик). Платформа "УМІТИ" не несе відповідальності за зміст і дотримання авторського права власниками сторонніх ресурсів. Якщо, на вашу думку, якесь посилання слід видалити з нашого каталогу, напишіть нам.