Ізраїль

Опис

Ізраїль (івр. יִשְׂרָאֵל‎, араб. إِسْرَائِيل‎), офіційна назва – Держава Ізраїль (івр. מְדִינַת יִשְׂרָאֵל‎ Медінат Ісраéль, араб. دَوْلَة إِسْرَائِيل‎ Даулят Ісра'іль) – держава в західній Азії, на південно-східному березі Середземного моря та північному березі Червоного моря. Межує з Ліваном на півночі, Сирією на північному сході, Йорданією на сході та Палестиною й Сектором Гази на сході та заході, відповідно, а також Єгиптом на південному заході. Країна має географічно різноманітні риси в межах своєї відносно невеликої площі. Економічним та технологічним центром країни є Тель-Авів, тоді як її місцем уряду та проголошеною столицею є Єрусалим, щоправда, визнання суверенітету держави над Єрусалимом є обмеженим. Державна мова – іврит, водночас арабська мова має особливий статус. Населення на 1 січня 2021 року 9 291 000 осіб, територія – 22 072 км². Займає 100-е місце в світі за кількістю населення і 150-е за територією. Унітарна держава, демократична парламентська республіка. Поділяється на 6 адміністративних округів. Індустріальна країна, яка динамічно розвивається. Обсяг ВВП за 2015 рік становив майже 300 млрд доларів США (36 тис. доларів США на особу). У списку країн за індексом...

Відео

Поділіться цією сторінкою з колегами

Поширте інформацію та отримайте 5 грн на бонусний рахунок (нарахується, якщо ви зареєстрований користувач, 1 раз на добу).

  Viber  Telegram

Підпишіться на новини в Viber

Долучайтесь до Viber-каналу "Уміти вчити", у якому публікуються методичні матеріали та оголошення про нові курси, вебінари, розробки. Там немає спілкування, тож він не відволікатиме вас від роботи й відпочинку.

Зворотний зв'язок

Знайшли помилку, маєте запитання або скаргу?

"База термінів" - це безкоштовний каталог Інтернет-джерел за термінами, поняттями, явищами, який полегшує вашу щоденну роботу - підготовку до занять. Приємного використання!

Про авторське право та відповідальність: ми не перепубліковуємо жодного матеріалу, а лише подаємо посилання на першоджерела, де матеріали безпосередньо розміщені (як бібліографічний покажчик). Платформа "УМІТИ" не несе відповідальності за зміст і дотримання авторського права власниками сторонніх ресурсів. Якщо, на вашу думку, якесь посилання слід видалити з нашого каталогу, напишіть нам.