Пластилін

Опис

Пластилін (італ. plastilina, від дав.-гр. πλαστός – ліпний) – матеріал для ліплення. Виготовляється з очищеного і подрібненого порошку глини з доданням воску, сала та інших речовин, що перешкоджають висиханню. Буває різнобарвним. Слугує матеріалом для виконання фігур ескізів для скульптурних робіт, невеликих моделей, виробів малих форм. Питання про те, кого вважати винахідником пластиліну, є спірним. У Німеччині ним вважають Франца Колба (патент 1880 року), у Великій Британії – Вільяма Харбута (патент 1899 року). Пластилін використовується дітьми як матеріал для дрібного ліплення. Ігри з пластиліном сприяють розвитку координації пальців. Також використовується як матеріал для скульптури у виготовленні невеликих ескізних (чорнових) моделей в процесі пошуку форми, тобто перед початком роботи над чистовим варіантом. Один з жанрів анімації – пластилінова анімація – створюється за допомогою фігур, виліплених з пластиліну.

Відео

Науково-педагогічні публікації

Картки вмінь

Видається офіційний сертифікат на 2 год.




Поділіться цією сторінкою з колегами

Поширте інформацію та отримайте 5 грн на бонусний рахунок (нарахується, якщо ви зареєстрований користувач, 1 раз на добу).

  Viber  Telegram

Підпишіться на новини в Viber

Долучайтесь до Viber-каналу "Уміти вчити", у якому публікуються методичні матеріали та оголошення про нові курси, вебінари, розробки. Там немає спілкування, тож він не відволікатиме вас від роботи й відпочинку.

Зворотний зв'язок

Знайшли помилку, маєте запитання або скаргу?

"База термінів" - це безкоштовний каталог Інтернет-джерел за термінами, поняттями, явищами, який полегшує вашу щоденну роботу - підготовку до занять. Приємного використання!

Про авторське право та відповідальність: ми не перепубліковуємо жодного матеріалу, а лише подаємо посилання на першоджерела, де матеріали безпосередньо розміщені (як бібліографічний покажчик). Платформа "УМІТИ" не несе відповідальності за зміст і дотримання авторського права власниками сторонніх ресурсів. Якщо, на вашу думку, якесь посилання слід видалити з нашого каталогу, напишіть нам.