Теодор Рузвельт

Опис

Теодор Рузвельт (англ. Theodore Roosevelt Jr., МФА: [ˈθɪədɔr ˈroʊzəˌvɛlt]; 27 жовтня 1858 – 6 січня 1919, також публічно, але не для знайомих, відомий як T.R. та Teddy) – американський політик, 26-й президент США (1901 - 1909), 25-й віцепрезидент США під час президенства Вільяма Мак-Кінлі з березня по вересень 1901 та 33-тій губернатор шату Нью-Йорка(1899 - 1900). Після вбиства Вільяма Мак-Кінлі, лідер Республіканської партії та Прогресивної партії. Просував політику недовіри та прогресу. Лауреат Нобелівської премії миру 1906 року “за посередництво в укладенні російсько-японського Портсмутського мирного договору”. Наймолодший президент в історії Сполучених Штатів Америки. Оцінюється в опитуваннях істориків та політичних науковців як один із найвеличніших президентів в історії США.

Науково-педагогічні публікації

Навчальні теми

Ми знайшли такі приблизні співпадіння з темами шкільної програми.

Поділіться цією сторінкою з колегами

Поширте інформацію та отримайте 5 грн на бонусний рахунок (нарахується, якщо ви зареєстрований користувач, 1 раз на добу).

  Viber  Telegram

Підпишіться на новини в Viber

Долучайтесь до Viber-каналу "Уміти вчити", у якому публікуються методичні матеріали та оголошення про нові курси, вебінари, розробки. Там немає спілкування, тож він не відволікатиме вас від роботи й відпочинку.

Зворотний зв'язок

Знайшли помилку, маєте запитання або скаргу?

"База термінів" - це безкоштовний каталог Інтернет-джерел за термінами, поняттями, явищами, який полегшує вашу щоденну роботу - підготовку до занять. Приємного використання!

Про авторське право та відповідальність: ми не перепубліковуємо жодного матеріалу, а лише подаємо посилання на першоджерела, де матеріали безпосередньо розміщені (як бібліографічний покажчик). Платформа "УМІТИ" не несе відповідальності за зміст і дотримання авторського права власниками сторонніх ресурсів. Якщо, на вашу думку, якесь посилання слід видалити з нашого каталогу, напишіть нам.