Правила створення та використання особистих паролів

Ідеї, поради

Особисті паролі є ключовою складовою безпеки в Інтернеті. Ось 10 порад створення та використання надійних особистих паролів:
  1. Ніколи не використовуйте очевидні слова, такі як "пароль" або "qwerty". Краще використовуйте комбінації різних символів, букв і чисел, щоб зробити пароль надійнішим. Наприклад: P@ssw0rd123!
  2. Використовуйте довгий пароль - краще, якщо він має не менше 12 символів. Додайте до пароля різні символи, наприклад, спеціальні символи, великі й малі літери, цифри та інші символи на ваш розсуд. Наприклад: 1qazXSW@3edcVFR$
  3. Ніколи не використовуйте один і той же пароль для різних акаунтів. Якщо зламують один акаунт, то все інше може бути в небезпеці. Краще використовуйте унікальні паролі для кожного акаунту.
  4. Не зберігайте паролі в ненадійних місцях, таких як електронні листи або записки на папері. Краще використовуйте спеціальні програми для зберігання паролів, такі як LastPass або 1Password.
  5. Регулярно змінюйте паролі. Наприклад, кожні 3-6 місяців, щоб зменшити ймовірність, що хтось отримає доступ до вашого акаунту.
  6. Не використовуйте одну і ту ж початкову частину для всіх своїх паролів. Наприклад, не використовуйте "password1", "password2", "password3", і т.д. замість цього використовуйте випадкові комбінації символів.
  7. Не використовуйте особисті дані для створення паролів, такі як дати народження, імена членів родини, або номери телефонів. Замість цього можна використовувати незв'язні слова або фрази. Наприклад, "кожен ранок зелений чай" може бути перетворений на "KrzChGrnT1".
  8. Використовуйте мультифакторну аутентифікацію (МФА), щоб зробити свій акаунт ще більш захищеним. МФА може вимагати введення коду, який надійде вам на телефон або інший пристрій, після введення пароля.
  9. Будьте уважні при вводі паролів на публічних комп'ютерах або в інших місцях, де є можливість підгляду. Можна використовувати клавіатуру на екрані для введення пароля або прикривати екран рукою.
  10. Не діліться своїми паролями з кимось іншим, навіть з друзями чи родичами. Якщо ви мусите надати доступ до свого акаунту, створіть тимчасовий пароль, який можна змінити, коли потрібно.

Поняття й терміни

Добірки Інтернет-ресурсів за термінами, поняттями, явищами (користуйтесь повністю безкоштовно).

Поділіться цією сторінкою з колегами

Поширте інформацію та отримайте 5 грн на бонусний рахунок (нарахується, якщо ви зареєстрований користувач, 1 раз на добу).

  Viber  Telegram

Підпишіться на новини в Viber

Долучайтесь до Viber-каналу "Уміти вчити", у якому публікуються методичні матеріали та оголошення про нові курси, вебінари, розробки. Там немає спілкування, тож він не відволікатиме вас від роботи й відпочинку.

Зворотний зв'язок

Знайшли помилку, маєте запитання або скаргу?

"База порад" - це каталог ідей, корисних посилань та рекомендацій з актуальних педагогічних тем, який допомагає вам знаходити нові ідеї та вирішувати методичні проблеми. Приємного використання!

Про авторське право та відповідальність: текст у цьому каталозі генерується нейромережами (авторів-людей немає), тому платформа "УМІТИ" не несе відповідальності за можливі неточності текстів, створених штучним інтелектом. Якщо, на вашу думку, слід відкорегувати вміст, напишіть нам.