Соціальна та здоров’язбережувальна освітня галузь. Безпека

Зміст за програмою

Безпека і небезпека. Вплив оточення на вибір безпечної поведінки (батьки, вчителі, друзі тощо). Джерела допомоги в небезпечних ситуаціях (батьки, сусіди, родичі, служба надзвичайних ситуацій). Діяльність служб допомоги в небезпечних ситуаціях та їх ідентифікація (поліція, пожежники, швидка допомога тощо). Можливі загрози з боку людей, правила поведінки. Безпека в школі. Шкільні приміщення, їх розміщення та правила безпечної поведінки в них (клас, коридори, їдальня, спортзал, туалет тощо). Імовірні небезпечні ситуації у школі. Шляхи виходу зі школи. Безпечна поведінка на шкільному подвір’ї. Безпека у довкіллі. Безпечна дорога до/ зі школи. Правила пішохідного руху. Безпечна поведінка на екскурсії. Безпечна поведінка на природі (ліс, водойми, гори тощо). Безпечні місця для ігор і розваг. Ознаки підозрілих предметів, забутих речей, вибухових пристроїв та зброї, куди звертатися в ситуаціях, пов’язаних із ними. Безпека вдома. Імовірні небезпечні ситуації (з побутовими приладами, побутовою хімією тощо). Правила безпечної поведінки вдома. Надання першої допомоги при нескладних травмах.

Дидактичні матеріали

Добірка теоретичних і практичних навчальних матеріалів з різних джерел.

Обмін ресурсами

Знаєте ще корисні ресурси з теми? Поділіться посиланням! За кожне отримаєте 20 грн на бонусний рахунок, а за декілька - грамоту. Це не обов'язково ваші власні матеріали: будь-що з відкритих джерел.


 Щоб додати ресурс, увійдіть / зареєструйтесь на сайті.
Анна Баша 12.06.2023, 09:05
Мультфільм "Що робити, коли лунає сирена?
Посилання

Анна Баша 12.06.2023, 09:04
Правила поведінки під час повітряної тривоги у школі та вдома. Рюкзак безпеки. НУШ. Урок безпеки
Посилання

Анна Баша 12.06.2023, 09:04
Повітряна тривога в школі - що робити? Тривожний рюкзачок.
Посилання

Анна Баша 12.06.2023, 09:03
Сирена – моя помічниця. Що таке сигнал повітряної тривоги та як поводитися - анімований ролик дітям
Посилання

Анна Баша 12.06.2023, 09:03
Правила поведінки під час повітряної тривоги. Сирена - що робити? Правила поведінки для дітей
Посилання

Анна Баша 12.06.2023, 09:01
Мінна безпека. Квест. Правила поведінки з вибухонебезпечними предметами. Презентація безкоштовно НУШ
Посилання

Анна Баша 12.06.2023, 09:00
Гра в онлайн-квест про мінну безпеку.
Посилання

Анна Баша 12.06.2023, 08:57
Все про мінну безпеку
Посилання

Анна Баша 12.06.2023, 08:57
Як навчити дітей мінної безпеки.
Посилання

Анна Баша 12.06.2023, 08:46
Мультфільми про мінну безпеку.
Посилання

Терміни, поняття, явища

Тут ви бачите деякі терміни й поняття, пов'язані з цією темою або загалом з предметом. На сторінці кожного терміну ви побачите добірку ресурсів.



Картки вмінь

Видається офіційний сертифікат на 2 год.

Поділіться цією сторінкою з колегами

Поширте інформацію та отримайте 5 грн на бонусний рахунок (нарахується, якщо ви зареєстрований користувач, 1 раз на добу).

  Viber  Telegram

Підпишіться на новини в Viber

Долучайтесь до Viber-каналу "Уміти вчити", у якому публікуються методичні матеріали та оголошення про нові курси, вебінари, розробки. Там немає спілкування, тож він не відволікатиме вас від роботи й відпочинку.

Зворотний зв'язок

Знайшли помилку, маєте запитання або скаргу?

"База ресурсів за класами й предметами" - це безкоштовний каталог Інтернет-джерел за класами, предметами й темами, який полегшує вашу щоденну роботу - підготовку до занять. Приємного використання!

Про авторське право та відповідальність: ми не перепубліковуємо жодного матеріалу, а лише подаємо посилання на першоджерела, де матеріали безпосередньо розміщені (як бібліографічний покажчик). Платформа "УМІТИ" не несе відповідальності за зміст і дотримання авторського права власниками сторонніх ресурсів. Якщо, на вашу думку, якесь посилання слід видалити з нашого каталогу, напишіть нам.